Screen

Screens zijn al lang geleden ontdekt en worden veelvoudig toegepast op grotere gebouwen. Deze vlakhangende zonwering is echter ook zeer geschikt voor elk type huis.

Screens bieden bij laag hangende zon de beste bescherming tegen invallend zonlicht.
Naast standaard screens zijn er ook windvaste screens. Door een doordacht systeem is dit type in elke stand windvast en daardoor zeer geschikt voor uiterste situaties, zoals een gevel waar altijd de wind op staat of bij (hoge) flatgebouwen.

screen 85 aan erker

Uitvoering

Technisch gezien is een screen hetzelfde als een rolluik, het doek rolt tussen zijgeleiders naar beneden.
Iedereen heeft zijn eigen smaak, daarom is de screen in een groot aantal verschillende kastmaten en modellen te leveren, rond schuin of recht (zie afbeeldingen) en met een uitgebreide keuze aan doeken en zijgeleiders.

afgeschuinde kast ronde kast rechte kast

Doeken

Het doek wordt vervaardigd uit glasvezel en heeft uiterst unieke eigenschappen. Het zicht naar buiten blijft bestaan, terwijl warmte en zonlicht worden gereflecteerd tot 88%. Naast gewone screendoeken zijn er ook doeken verkrijgbaar met verschillende weefselstructuren, om de hoeveelheid licht en warmte optimaal te regelen.

De bediening

Kleinere screens kunnen worden bediend d.m.v koord of band. Grotere screens d.m.v een windwerk met slingerstang of toppunt van gemak en comfort is natuurlijk elektrische bediening, al dan niet met afstandsbediening. Het toppunt van luxe is een zon-windmeter, deze meter zorgt ervoor dat het screen bij verschillende weersomstandigheden automatisch naar beneden gaat of wordt ingetrokken. Een screen is een ideale zonwering waarbij men toch nog naar buiten kan kijken
Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bezoek dan onze showroom of bel ons voor een afspraak.

U weet al wat u wilt? Klik dan hier voor een offerteaanvraag